İçeriğe geç

Gülsar Ne Demek

Gülser’in anlamı ne?

Gülser isminin Türk Dil Kurumu’na göre anlamı ise; “Gülleri saçan, etrafını güllerle süsleyen” anlamına gelen bir isimdir.

Gülzârı ne demek?

Divan ve halk edebiyatının en güzel eserlerinde adı geçen Gülzar, “gül” ve “çar” kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur. Bu kelimenin anlamı “gül bahçesi” veya “gül tarlası”dır.

Gülru anlami nedir?

Gulru aslında ismine anlamını yansıtıyor. ‘Gül yüzlü’ anlamına geliyor. Diğer anlamları ise gül yanaklar ve güzel yüz olarak açıklanıyor. Küçük kızlar için anlamlı bir isim.

Gülnaz adının anlamı nedir?

Pembe yüzlü, utangaç ve gül gibi narin bir kadın. Gülnaz isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her üç kişiden biri.

Gülser hangi dilde?

Gülşen ismi Farsça olup Farsçadan Türkçeye geçmiştir.

Gülsenin anlamı nedir?

TDK’daki bilgilerle birlikte Gülşen isminin anlamı ve anlamı nedir sorusunun cevabı şu şekildedir: Gül bahçesi. Gül gibi. Güneş gibi parlak.

Farsça gül bahçesi ne demek?

Gulistan (Farsça: گلستانِ), gül bahçesi, çiçek bahçeleri. Huzurlu, rahat ve zengin bir yer.

Gülizar Bahçesi ne demek?

14. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar ele aldığımız pek çok şairde “gulistân”, “gülizar”, “gülşen” kelimeleri bazen işaretlere, hazza ve eğlenceye dayalı gerçek bir gül bahçesini ifade etmek için kullanılmış, bazen de şairlerin zihnindeki soyut/mecazi gül bahçelerini tasvir etmek için kullanılmıştır.

Gül i zâr ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü (ﮔﻠﺰﺍﺭ) i. (Farsça gul ve gul-zār, -zār ekiyle yer anlamı taşıyan) gül bahçesi, gulşen, gulistan: Yolun iki yanında serv-kāmetler sıralanır / İstanbul sokakları Reh-i gulzâr’a (Bâkî’den) doğru döner.

Gülfem ne demek?

Gülfem isminin kökeni ve anlamı Gülfem ismi Farsça ve Türkçe kökenli iki kelimenin birleşiminden oluşmuştur: Gül: Farsça kökenlidir ve “gül”, çiçek anlamına gelir. Gül, aşkın, güzelliğin ve zarafetin simgesidir. Fem: Farsça kökenlidir ve “ağız” veya “sözcük” anlamına gelir.

Mihra ne demek?

Mihra isminin birden fazla anlamı vardır. Mihra ismi iyiliksever, iyi huylu, nazik ve hoşgörülü anlamına gelir. Bir diğer anlamı da ‘tutmak’ anlamına gelmesidir. Farsça kökenli olan Mihra isminin bir diğer anlamı ise böğürtlen olarak bilinir.

Dilruba ne demek?

Dilruba ismi Farsça kökenlidir. Dilruba, yürek parçalayan, gönüllere dokunan anlamına gelir.

Gülfe ismi ne demek?

Dudakları güller gibi güzel. Gül gibi kırmızı ve güzel bir ağzı var.

Gülsüm ne demek?

TDK’daki bilgilerle Gülsüm isminin anlamı ve manası nedir sorusunun cevabı şu şekildedir; Yuvarlak, dolgun yüzlü güzel. Muhammed’in kızlarından birinin adı. Şereflendirilmiş ve onurlandırılmıştır.

Gülzari ismi ne demek?

Gulzar kelimesi Gul ve Zar kelimelerinden türemiştir. Gulzar ne anlama geliyor, TDK sözlüğü ne anlama geliyor? Türkiye’de kadın ismi olarak kullanılan Gulzar, gül bahçesi anlamına gelir.

Gülserin anlamı nedir?

Gülseren isminin anlamı: Gül yayan ve etrafı güllerle süsleyen kişidir.

Gülserin ne demek?

Gliserin, karbon ve hidrojenden oluşan, şeker alkolü veya poliol olarak da adlandırılan kokusuz ve tatlı bir karbonhidrattır.

Gülsenin ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Gülsen isminin anlamı; “Gül gibi güzelsin” anlamına gelen bir isim.

Gülseli isminin anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Gülseli isminin anlamı: Çok gül.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir